Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wczytanie plików z plik.epk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, wpadłem na pomysł aby wrzucić wszystkie śmieci związane z grafiką do plików z rozszerzeniem .epk. Tym rozszerzeniem są zapakowane pliki Metin2. I zapakowanie poszło wmiare szybko jednak nie wiem jak zrobić aby program pobrał sobie tą grafikę z tego pliku.epk... jakieś pomysły ??

Będą +++++

Opublikowano

napisz algorytm na wypakowanie

...albo uruchom program do rozpakowywania z parametrami do wypakowania tego pliku(jeśli się da)
nakaż programowi aby znalazł tą grafikę

gotowe...

1375799776-U359635.jpg

Opublikowano

Powiedz co to ma na celu? Za każdym uruchomieniem wypakowywanie pliku a potem go usuwanie? To lepiej poszukać poradnika w którym wrzuca "dodatki" do pliku exe i wtedy nie trzeba rozpakowywać i program sobie z tego odczytuje.

http://www.youtube.com/watch?v=tQVKmxDKics

1387536187-U112334.png

Jeśli Ci pomogłem mógłbyś wynagrodzić lajkiem :)

Opublikowano

Chciałem aby program czerpał z tego pliku grafike(tło, grafike buttonów) i załadował ją w GUI, oraz żeby nikt mi jej nie podwędził tak prędko. Chyba że mielibyście jakieś inne pomysły jak zabezpieczyć dosyć dobrze tą grafikę, troche się nad nią męczyłem i nie chce aby wpadła w niepowołane ręce..

Opublikowano

Ja bym wrzucił to tak jak Ci podałem i to działa. A skoro Ty sobie to wrzucisz do jakiegoś pliku to program ciężko będzie miał to wyciągnąć (pisanie dekompilatora to bezsensu) a wątpię aby od tak sobie użył tych plików które są skompilowane. Bo tylko zobaczy rozszerzenie, wpisujesz w Google dekompilator i tu rozszerzenie i już po wszystkim. Możesz też użyć FileInstall którym przy pierwszym uruchomieniu wypakuje pliki i np dasz jakąś ścieżkę w Windows i jakieś podfoldery i może nie znajdzie.

1387536187-U112334.png

Opublikowano

Skorzystałem z programu który mi podałeś i działa nawet nieźle, jedynie pliki konfiguracyjne zapisuje troche w ukrytych miejscach gdzie nikt łap nie wsadzi, jeszcze mam pytanie odnośnie innej kwestii..
zrobiłem w programie drugie okno gdzie wybieram wersję gry, gdy nacisnę zby zamkneło okno wyłącza się cały program. Bawiłem się z @SW_Hide i ukryło okno ale program się cały zacioł.. ma ktoś jakiś pomysł ?

Opublikowano

Najlepiej podaj kod który już masz i nie działa to spróbujemy pozmieniać. Być może nie wchodzi do pętli z obsługą buttonów czy coś.

1387536187-U112334.png

Opublikowano

@hehe

ale co ty pieprzysz o dekompilacji? To nie ma nic wspólnego z tematem. Pliki epk to po prostu jakiś paker wykorzystywany między innymi przez metina.

Powiedz co to ma na celu? Za każdym uruchomieniem wypakowywanie pliku a potem go usuwanie? To lepiej poszukać poradnika w którym wrzuca "dodatki" do pliku exe i wtedy nie trzeba rozpakowywać i program sobie z tego odczytuje.

Ale co ty gadasz o jakimś usuwaniu?

Co do topicu, dlaczego akurat epk? Przeważnie jeśli chce się już takie rzeczy robić to używa się albo czegoś ogólnodostępnego (wydaje mi się, że epk jest formatem należącym do ymir entertainment i używanie go/łamanie jest niezgodne z prawem)

Albo znajdź jakiś popularny (nie wiem czy są jakieś, a jeśli są to jakie), albo napisz własny.

Opublikowano

No może chyba coś źle zrozumiałem bo mi się wydawało że on do swojego programu ma pliki które chce ukryć więc je zapakuje do pliku.epk a jego program wyświetli te obrazki. Ogólnodostepny - to wtedy będzie bezsensu raczej bo wpisze w neta i już mu dekompilator wyskoczy i uzyska jego "tajne" grafiki.

1387536187-U112334.png

Opublikowano

No może chyba coś źle zrozumiałem bo mi się wydawało że on do swojego programu ma pliki które chce ukryć więc je zapakuje do pliku.epk a jego program wyświetli te obrazki. Ogólnodostepny - to wtedy będzie bezsensu raczej bo wpisze w neta i już mu dekompilator wyskoczy i uzyska jego "tajne" grafiki.

Wypakowanie z epk to nie problem itp. A nawet jeśli to z exe autoit jest banalnie wydobyć kod i na podstawie tego jakiś unpacker napisać. Jeden cel koliduje z drugim kompletnie.

9obpmnjr.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...